< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.03
2007
Les JERC demanen a la Generalitat que el Pacte Nacional per l'Habitatge inclogui les reclamacions al govern espanyol

Durant la compareixença del conseller de Medi Ambient i Habitatge davant el Parlament de Catalunya per explicar el seu pla d'actuació, les JERC han expressat al conseller la necessitat que l'Estat espanyol variï la seva política d'habitatge en relació amb Catalunya. El portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament, Pere Aragonès, considera que 'les polítiques d'habitatge a Catalunya estan fortament condicionades per les competències de l'estat', i ha demanat que s'incloguin en el futur Pacte Nacional per l'Habitatge posicionaments comuns davant les polítiques del govern espanyol. En concret, les JERC han proposat la revisió de certs aspectes de l'IRPF i l'IVA per tal de beneficiar el mercat de lloguer i bonificar els joves que accedeixen a un habitatge, i també un posicionament comú des de Catalunya per tal de revisar -a favor dels joves i les rendes més baixes- la llei d'arrendaments urbans i la legislació hipotecària.

Durant la compareixença del conseller de Medi Ambient i Habitatge davant el Parlament de Catalunya per explicar el seu pla d’actuació, les JERC han expressat al conseller la necessitat que l’Estat espanyol variï la seva política d’habitatge en relació amb Catalunya. El portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament, Pere Aragonès, considera que “les polítiques d’habitatge a Catalunya estan fortament condicionades per les competències de l’estat”, i ha demanat que s’incloguin en el futur Pacte Nacional per l’Habitatge posicionaments comuns davant les polítiques del govern espanyol.

En concret, les JERC han proposat la revisió de certs aspectes de l’IRPF i l’IVA per tal de beneficiar el mercat de lloguer i bonificar els joves que accedeixen a un habitatge, i també un posicionament comú des de Catalunya per tal de revisar –a favor dels joves i les rendes més baixes- la llei d’arrendaments urbans i la legislació hipotecària.“Si Catalunya compleix en polítiques públiques d’habitatge –tal com s’ha compromès la Generalitat-, Espanya també ha de complir. I de moment no ho fa de cap manera”, ha conclòs el diputat de les JERC al Parlament. El conseller de Medi Ambient i Habitatge s’ha mostrat partidari de la proposta de les JERC d’incloure aquests aspectes dins el Pacte Nacional per l’Habitatge.