< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.05
2014
Les JERC donen suport al CSA Can Vies de Sants

Comunicat Can Vies

Des de les JERC volem mostrar el nostre desacord amb el desallotjament del CSA Can Vies. L’edifici, propietat de TMB i que des de 1997 es trobava ocupat, ha servit per construir un centre social dinàmic, que ha fet créixer Sants i ha lluitat per millorar el barri. Centenars de veïns i veïnes han participat en algun moment o altre de les seves activitats i moltes entitats han tingut entre les seves parets un refugi per a poder-hi fer les seves activitats o assajos. 

 
És per això que no entenem l’atac contra el diàleg i la negociació que ha perpetrat l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants – Montjuïc, enderrocant el centre social sense cap tipus d’acord. L’atac contra Can Vies és del tot injustificable tenint en compte casos com el de Can Batlló, que és des de fa temps el referent de l’autogestió ciutadana.
 
Creiem que tant l’equip de Govern de l’Ajuntament com el Districte no han tingut en compte que l’acció política ha de servir per resoldre problemes, no per generar-ne. El desallotjament de Can Vies és un error polític. Tirar a terra un espai de gestió veïnal i carregar-se un dels espais dinàmics del barri de Sants és just el contrari del que representa una ciutat republicana. 
 
Des de les JERC també creiem que cal fer un debat a fons sobre el model de seguretat. S’ha de treballar des de la proximitat, establint diàleg i coneixent la realitat dels barris. Amb diàleg i negociació estem segurs que s’hauria pogut arribar a un acord que hagués satisfet les demandes de tothom i no hagués generat els disturbis que ha acabat provocant. 
 
Des del jovent independentista mostrem el nostre suport a les mobilitzacions organitzades en defensa de Can Vies, posant-nos al costat dels veïns i entitats que fa tants i tants anys que hi treballen. Així mateix, i com sempre, condemnem qualsevol tipus de violència i animem al jovent a participar-hi des de la desobediència civil no violenta.


Barcelona, 29 de maig de 2014

Can Vies a dia d'avui Can Vies a dia d'avui
URL CURTA: https://joventrepublica.cat/url

Comparteix: