< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.03
2007
Les JERC es mobilitzen per la igualtat en la diada del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora

El proper 8 de març es commemora el Dia de la Dona en homenatge al fet que l'any 1909 129 obreres van morir cremades a la fàbrica Cotton de Nova York en el transcurs d'una vaga. El propietari les impedia sortir per evitar que es comuniquessin amb unes manifestants sindicalistes que reclamaven millores laborals. Actes arreu dels Països Catalans: Barcelona, a les 19 h del 8 de març a la plaça Universitat: Manifestació "Més enllà de la paritat".

Manifest del 8 de març: Dona, mou-te pels teus drets!

Un any més les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya participem de les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona Treballadora, organitzant actes arreu dels Països Catalans i sumant-nos a les iniciatives unitàries del moviment feminista, amb l’objectiu de seguir avançant cap a una societat sense discriminació per raó de gènere.
 
Les dones de les JERC apostem perquè es reconegui políticament el paper de les dones en la nostra societat, per treballar davant totes aquelles situacions que discriminen a les joves com a ciutadanes i per atendre millor les necessitats i les demandes que com a dones joves tenim. Per aquesta raó, reclamem un compromís clar de les institucions del nostre país, dels moviments socials i de la ciutadania contra la violència sexista, ja sigui a la casa, al treball, a l’escola o al carrer. Una violència que té la seva cara més crua en les agressions físiques que centenars de dones pateixen any rere any als Països Catalans, però que també s’expressa en la discriminació al treball (amb dobles escales salarials, assetjament, limitació de la llibertat reproductiva de les dones joves...), a l’escola (amb la continuació d’un model social patriarcal i sexista), o en les relacions socials (adjudicant-nos a les dones un únic rol, el de la dona objecte i sotmesa).

Les dones de les JERC treballem contra aquestes desigualtats plantejant el combat ideològic destinat trencar amb el patriarcat, amb la lluita al carrer per mobilitzar les dones joves dels Països Catalans en defensa dels seus drets, i des de les institucions impulsant polítiques efectives que ajudin a la transformació social i a l’eliminació de la discriminació per raó de gènere. 

Des de les JERC estem defensant de forma coherent i valenta que les dones no tornem a quedar mai més al marge dels projectes polítics del nostre país. La llibertat femenina i la llibertat nacional van de la mà, i és per això que per aconseguir uns Països Catalans independents cal que continuem amb el nostre compromís i la nostra aposta política vers les dones joves del nostre país.

Països Catalans, 8 de març de 2007

Actes arreu dels Països Catalans


>BARCELONA:

 A les 19 h del 8 de març a la plaça Universitat: Manifestació “Més enllà de la paritat” 

A les 21 h, al Casal de les JERC a Gràcia (c/Sant Salvador 109-111. Metro Fontana): Sopar tertúlia "Lluitant pels nostres drets: les dones a la política i als sindicats" a càrrec de:

Marina Llansana, portaveu d'Esquerra 

Isabel Pallarès, Intersindical CSC

Sandra Vélez, consellera de Dona al districte de Gràcia

Preu sopar: 8 euros. Per apuntar-s'hi: [email protected] abans del dimecres 7.

Organitza: Assemblea de Dones de les JERC

 
>VALÈNCIA

 Manifestació unitària: 8 de març a les 19.30 h a la Glorieta

 
>CIUTAT DE MALLORCA

Manifestació unitària: 8 de març a les 20  h a la plaça d'Espanya

>ALACANT

Manifestació unitària: 8 de març a les 20 h a la plaça Calvo Sotelo

>CASTELLÓ

Concentració unitària: 8 de març a les 19.30 h a la plaça de la Peixeteria

>LLEIDA

 El 7 de març les JERC i Esquerra us conviden a les 20.30 h, a la sala Alfred Perenya de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) (av. Blondel, 64 de Lleida) a la projecció de la pel·lícula: De Xarranques i Nenes

 >MANRESA

6a edició del Premi Maria Casajuana, manresana i republicana, simbolitza la lluita, l’esforç, la constància, i la implicació de la dona en la vida laboral i social, a més del seu amor pel nostre país. Tindrà lloc al Restaurant Ateneu de Manresa, el 8 de març a les 21 hores. Cal reservar lloc al telèfon 938726352.