< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.03
2016
Les JERC no volem l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament

Des de les JERC Barcelona aplaudim el gest de l’alcaldessa de la nostra ciutat, Ada Colau, davant de la presència de militars al Saló de l’Ensenyament. Es tracta d’una actuació que des de les JERC Barcelona ja fa anys que reivindiquem i duem a terme a través de campanyes i concentracions de tota la militància al mateix Saló de l’Ensenyament.

Celebrem així que aquest any l’Ajuntament també s’hagi unit a la reivindicació que portem tant de temps encapçalant. La nostra organització inclou en el seu ideari polític els valors del pacifisme, per això des de sempre hem denunciat la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius.

 
Enguany, l’alcaldessa Colau en nom de l’Ajuntament de Barcelona ha protagonitzat el mateix gest que portem anys reivindicant des de les JERC Barcelona davant dels militars al Saló de l’Ensenyament. Ens plau que des del Govern de la nostra ciutat s’arribi als mateixos objectius que perseguim. Però aquesta intervenció que celebrem per part de l’alcaldessa arriba tard. 
 
Ja fa molts anys que al Saló de l’Ensenyament hi ha la presència de militars, una actuació que segons el ministre en funcions de Defensa, Pedro Morenés, és necessària perquè l’Exèrcit és l’encarregat de garantir els drets i les llibertats dels espanyols. Des de les JERC Barcelona denunciem tal afirmació, ja que qualsevol espai dissenyat per fomentar l’educació ha de ser lliure d’armes. La guerra no educa. 
 
Agraïm així el que ha fet Ada Colau, però també volem deixar clar que la lluita és permanent, no a partir del moment en què s’assoleix l’alcaldia d’una ciutat. Des de les JERC Barcelona doncs, demanem a Ada Colau que compleixi com a alcaldessa a partir del que ha demostrat al Saló de l’Ensenyament i posi fi a qualsevol presència de militars en els espais educatius de la ciutat.

Acció al Saló de l'Ensenyament Acció al Saló de l'Ensenyament