< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.02
2007
Les JERC reclamen al Congrés la cessió de la caserna del Bruc

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han registrat avui una iniciativa parlamentària que reclama la cessió per part del ministeri de Defensa de la titularitat de la caserna del Bruc a l'Ajuntament de Barcelona per construir-hi habitatge de protecció per a joves i equipaments per al barri de Les Corts.

Així mateix, el grup parlamentari ha demanat que al costat de la cessió es destini una partida en els Pressupostos de l'any que ve per a la construcció dels equipaments socials a què hauria de destinar-se l'actual caserna.

La proposició, que es va aprovar al ple del consell del districte de Les Corts el passat 25 de gener, ha arribat com a proposició no de llei al congrés del diputats, en la qual s’insta al Govern espanyol a fer efectiva la cessió en el termini de sis mesos.

La diputada de les JERC, Laia Cañigueral,  ha assegurat que la Demanda és "de sentit comú" i amb vocació de "pal•liar un dels dèficit socials de màxima prioritat, l'accés dels joves a l'habitatge". Així mateix, Cañigueral ha recordat el "reconegut caràcter pacifista de Barcelona" i ha assenyalat que és un "contrasentit" que es vulgui "dotar de majors recursos humans i bèl•lics un enclavament militar situat en ple centre de la ciutat". La diputada ha insistit que les arques de les administracions no es poden permetre "el luxe de perpetuar estructures arcaiques i estèrils amb totes les necessitats que té la societat" i amb reptes com "l'accés a l'habitatge o l'acollida de nous catalans procedents de la immigració".