< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.05
2007
Les JERC Sant Andreu fan una xerrada sobre immigració

El passat 9 de maig les JERC Sant Andreu varen organitzar una xerrada sobre immigració sota el títol "Sant Andreu: nous veïns, nous reptes"  per tal de poder parlar sobre la realitat del país, la ciutat, i sobretot, del districte.

La xerrada va comptar amb la participació d'Oriol Amorós, Secretari d'Immigració de la Generalitat de Catalunya; Ignasi Parodi, membre de l'entitat TriniJove, i Laia Grangé, portaveu de les JERC Sant Andreu i candidata de les JERC a la llista d'Esquerra a Barcelona.

L'acte començà amb l'explicació d'Ignasi Parodi, membre fundador de l'entitat Trini Jove, qui va explicar el projecte que des d'aquesta entitat s'està fent al barri de La Trinitat. La inserció socio-laboral, la organització de tallers musicals, la formació acadèmica, i l'esport i la música com a eines d'inserció a la nostra societat són alguns dels projectes que fan que Trini Jove faci de La Trinitat i aquesta entitat una magnífica mostra de com integrar a les persones immigrades. Amb l'explicació del seu projecte es va exemplificar la manera per la que les institucions aposten per assumir aquest nou repte.

A continuació Oriol Amorós explicà els eixos bàsics que des de la Generalitat es duen i es volen dur a terme. Un projecte que consta de 4 eixos: fluxes, treball (on la política de frontera és la contractació regular i el reagrupament familiar), serveis públics i integració a la societat.

Finalment Laia Grangé presentà un powerpoint realitzat des de l'assemblea de les JERC Sant Andreu, on des del possible horari d'un o una jove immigrada es tractaven les diverses problemàtiques amb les que els i les nostres noves veïnes es poden trobar. Llengua i estudis, inserció laboral, el paper de la dona, com no perdre les arrels i la cultura catalana com a eina d'integració eren els eixos del document, on s'esmentaven dades i propostes per solucionar els problemes que dia a dia sorgeixen.

Un cop els tres ponents van acabar les seves explicacions, la vintena d'oients van participar en un debat, on amb preguntes i reflexions sobre cadascún dels temes tractats, van acabar l'acte amb noves propostes i nous horitzons per tal que els i les nouvingudes estiguin totalment integrades a la nostra societat.