< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.05
2006
Les JERC - Sant Andreu promouen els moviments alternatius al capitalisme

Des de principis d'any les JERC - Sant Andreu hem iniciat la campanya "Socialitzem la llibertat: destruïm les desigualtats!", des d'on reivindiquem la necessitat d'un canvi de model socio-econòmic que permeti l'emancipació de tots els pobles i persones afectades pel capitalisme. La situació global no permet la justícia i la igualtat de drets, i la població hi tenim molt a fer i a dir, també buscant alternatives al que el sistema capitalista ens ofereix. Iniciatives com el Banc del Temps, la Banca Ètica o el treball voluntari a ONG's i diferents entitats permet petits canvis que, sumats als dels demés, poden comportar grans avenços cap a un món millor.

 

Per tal de demostrar que un altre món és possible, el passat dimecres 29 d'abril organitzàrem una xerrada titulada "Alternativa: Socialisme" on coneixérem diferents realitats que, dia a dia, van guanyant espai al capitalisme. Els parlaments foren de la mà de Jordi Calvo (membre de Justícia i Pau) i Gerard Coca (Portaveu Nacional de les JERC).

El primer explicà les diferents realitats que es viuen als països empobrits i com és difícil trencar aquestes dinàmiques sense plantejar-se un altre model socio-econòmic, ja que és precisament el capitalisme el que es basa en l'explotació de l'anomenat "Tercer Món" per part dels països enriquits. També explicà les diferents alternatives que podem tenir per a combatre aquest model, com tenir els estalvis a la Banca Ètica, l'experiència de la "moneda social" o l'objecció fiscal.

Gerard Coca, Portaveu Nacional de les JERC, explicà les diferents revolucions socials que s'han dut a terme al llarg de la història per tal d'erradicar les desigualtats i com, d'aquesta manera, nosaltres també ens podem sumar a la llista del canvi. Coca recalcà la importància de moviments com el decreixement o l'anulació dels deutes externs per tal d'avançar cap al socialisme i permetre l'emancipació de milions de persones que viuen ofegades pel capitalisme.

Posteriorment es celebrà un debat amb la vintena d'assistents, on es tractaren diferents qüestions relacionades amb els moviments alternatius al capitalisme.