< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.12
2006
Les JERC Sant Andreu protesten per l'especulació

Una vintena de militants de les JERC de Sant Andreu han simulat un pis de 30 m2 a la plaça de Can Fabra, al cor del barri de Sant Andreu. L’acte, que ha transcorregut amb total normalitat, tenia la voluntat de criticar la situació especulativa que està vivint el districte amb l’arribada del Tren d’Alta Velocitat.

La simulació ha servit per posar de manifest els preus abusius que tenen els pisos a l’actualitat i la precarietat que això provoca als i les

joves. A pocs metres diversos activistes desplegaven una pancarta sota el títol "Especulació? Ni a Sant Andreu ni enlloc!", i on es podia llegir, fent una al·legoria a la performance, "Aquesta és la". única manera de viure en 30m2

Paral·lelament s’han repartit mig miler de fulletons on s’explica la situació que està vivint el districte: problemes pels i les joves a l'hora d'emancipar-se, així com per a moltes famílies per a poder seguir vivint al mateix districte.

Laia Grangé, portaveu de les JERC Sant Andreu, ha posat de manifest "la greu problemàtica que l’especulació representa pels i les joves" mentre que ha assegurat "que l’habitatge és un dret i ningú pot fer-nos-hi renunciar". Grangé ha aprofitat per ressaltar "la difícil situació que viu el districte amb el Pla Sant Andreu – Sagrera, que està multiplicant els enderrocs, el mobbing, la construcció d’habitatges i de centres comercials"