< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.03
2016
L'Escola Regional de Formació de les JERC Barcelona

Aquest cap de setmana les JERC Barcelona ens vam desplaçar a El Masnou per celebrar una Escola de Formació Regional. Dues jornades destinades a adquirir contingut polític per part de tota militància per tal d'encarar en les millors condicions possibles el present i futur com a organització

Dissabte ens vam trobar ben aviat per arrencar un dia intents. Vam començar amb una xerrada sobre la situació que viu actualment Europa arrel del conflicte, sobretot, que es viu a Síria i la manca d'actuacions per part de la UE i els seus països membres. Una condemna absoluta al tractat que negocien amb Turquía, i així com valorar molt positivament el paper de plataformes com Stop Mare Mortum o Unitat Contra el Feixisme i el Racisme van ser dos dels temes centrals del debat. De tot això i més en vam xerrar amb el David Minoves, president de CIEMEN i expert en la matèria.
 
Just després vam debatre sobre immigració amb la Núria Camps, presidenta de la Sectorial de Ciutadania i Migracions d'ERC. Conjuntament vam comentar quins plans estava duent a terme la Generalitat i com era necessari combinar cultures, tenir la capacitat d'incloure en el nostre dia a dia les diferents sensibilitats de la nostra societat, per així poder conviure en una ciutat i un país millor. 
 
A la tarda dues sessions molt diferents, un cinefòrum de La doctrina del Shock de Naomi Klein, per veure clarament com alguns governants han decidit avantposar les seves prioritats tot i saber que la societat que governen en sortirà perdent. Més tard, amb el Joan Bestard, un jove amb un 75% de ceguesa, vam poder conèixer aquelles dificultats a les que dia rere dia es troben les persones amb diversitat funcional. Aquelles barreres arquitectòniques o detalls que passem per alt però que a una part de la nostra societat li dificulten molt el seu dia a dia. És necessari que més enllà de bones intencions, encarem un per un tots aquests punts per poder fer una Barcelona millor, més accessible i més justa.
 
El matí de diumenge el vam dedicar a debatre sobre el model de política que estem vivint a la ciutat i al país, la situació que viu Catalunya i la que viu Espanya, i com havia anat la jornada del dia abans. Per finalitzar, el Marc Laporte, Portaveu de les JERC Barcelona, va cloure l'Escola de Formació amb una consigna clara: "encarem un moment històric i necessitem que tots i totes vosaltres estigueu el millor preparats per superar els reptes que venen i que vindran. De vosaltres depèn el futur que tinguem, sigueu protagonistes".

Moment durant l'Escola Regional de Formació de les JERC Barcelona Moment durant l'Escola Regional de Formació de les JERC Barcelona