< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.09
2018
Manifest pel dia mundial sense cotxes

22/09/2018

En motiu del Dia mundial sense cotxes el Jovent Republicà de Barcelona volem reivindicar l’ús de mitjans de transport públic o no contaminants al nostre municipi, atès que Barcelona cada dia supera els límits establerts de pol·lució. Tot i tenir a l’abast un gran ventall d’opcions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, la ciutadania en nombroses ocasions prefereix l’ús de cotxes i motos. Això deriva en l’obstaculització de la via pública i en la concentració de gasos tòxics a l’aire; alhora que incentiva un estil de vida sedentari i poc saludable.


Malgrat que l'actual govern municipal presenta Barcelona com a pionera en xarxa ciclable, hi ha greus mancances en la infraestructura pels desplaçaments en bicicleta. Ens trobem amb carrils bici desconnectats entre si, carrers principals sense carrils bici (carrer d’Aragó, carretera de Sants, entre altres). O només cal anar a l’Avinguda Meridiana i intentar fer ús del carril bici que hi ha allà, amb contenidors que obstaculitzen el pas constantment. Pel que fa al servei de Bicing ens trobem amb què les bicicletes elèctriques estan mal distribuïdes geogràficament: mentre que Eixample disposa de diverses parades, els barris de muntanya no gaudeixen plenament del servei de bicing que ha de garantir el dret a una mobilitat verda i sostenible.


Per altra banda, ens trobem amb les línies de metro més actuals com són la L10 i la L9. Tot just acaben d’estrenar-se dues estacions i que celebrem, després de 40 anys de lluita veïnal. Però és evident que manca la finalització del tram central d’aquestes línies que és el que dona sentit al conjunt de la xarxa de metro. A més de ser essencial per garantir el dret al transport públic a barris amb grans dificultats de mobilitat com poden ser Can Baró, Tres Torres, Vallvidrera, Les Planes, Tibidabo,etc. Evidentment l’última pujada del preu del Transport Públic, fet pel govern de Barcelona en Comú, posa encara més traves a construir una Barcelona sense fums.


Per motius mediambientals i de salut pública, cal que els preus baixin
urgentment. També cal una conscienciació col·lectiva de la situació i de què cal fer
individualment perquè ens en puguem beneficiar tots. Avui dia, tenim molta facilitat per accedir a les diverses zones de la ciutat, el tema és com cal fer-ho. Podem des d’anar a peu fins a utilitzar el transport públic. També podem trobar patins elèctrics, bicicletes, etc. que tenen un cost molt baix tant a nivell econòmic com ecològic.

Per una Barcelona més neta i més sostenible, actua. Baixem-li els fums!

 

Assemblea Ecologista del Jovent Republicà de Barcelona

imatge imatge