< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.01
2015
Ni Museu Militar ni Exèrcit!

No volem un Estat que prioritza les forces d'ocupació abans que la cultura. On és, per exemple, la biblioteca Central Urbana de Barcelona, prevista des de fa anys?

El projecte d'aquesta biblioteca deriva del pla general de biblioteques aprovat després de la Constitució de 1812, que marcava "una biblioteca per provincia pagada per l'Estat". El projecte de la Biblioteca Central Urbana data del 2010. Molt optimísticament aleshores es preveia que estaria llesta per aquest 2015. Una inversió que gairebé arribava als 40 milions d'euros i que amb 18.000 m² havia de ser la biblioteca més gran de l'Estat espanyol és, avui, un solar buit. Es va començar a desencallar al llarg dels anys 90 al Born, però en començar les obres es va trobar el jaciment i per aquest motiu es va aturar. Era l'any 2002. 

I ara, què se'n sap? El solar continua desert i avui el tinent general de l'exèrcit espanyol, Ricardo Álvarez-Espejo, ha fet públiques les intencions de l'Exèrcit de construir un Museu Militar a l'edifici del Govern Militar de Barcelona.
Davant d'aquesta realitat, des d'aquí volem expressar tot el nostre rebuig cap aquest Estat que vetlla abans pel militarisme que per l'educació. Que vol impulsar un museu militar i no una biblioteca, per exemple.
Aquest NO és el nostre model de cultura! Fora l'Exèrcit!

El solar buit actualment El solar buit actualment