< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.09
2016
NO és NO: per una Festa Major feminista i lliure de sexisme!

En l’actualitat, vivim en un sistema patriarcal en el qual s’atorga una situació privilegiada a les persones socialitzades com a homes. Una posició que perpetua unes relacions de poder en detriment dels drets de les dones. Per més que no tots els homes exerceixen voluntàriament aquests privilegis atorgats pel sistema heteropatriarcal, en el nostre dia a dia podem observar agressions sexistes. 

Aquestes agressions, que no són necessàriament físiques, són exercides sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o pressió estètica i engloben des de comentaris ofensius i degradants fins a formes no benvingudes de contacte físic i tocaments no desitjats. En el context de les Festes Majors aquestes agressions s’intensifiquen i s’emparen en el bon-rotllisme, el context festiu o les drogues per amagar el que realment són: violència estructural d’un sistema heteropatriarcal opressor.
Des de les JERC Barcelona volem manifestar que res justifica una agressió. Ni drogues, ni vestuari ni cap motiu pot legitimar una agressió sexista, masclista i patriarcal. Volem deixar clar, també, que una agressió es dóna quan algú se sent agredida, ja que cadascú té els seus límits, els quals són variables en funció de les vivències personals de cada una i no serà mai legítim qüestionar els límits de quan alguna se sent agredida. Perquè cap agressió pot quedar sense resposta, és feina de totes combatre el masclisme i el patriarcat
En conclusió, des de les JERC Barcelona creiem que el sexisme és una problemàtica que impedeix gaudir i conviure en uns espais de totes com són les Festes Majors. I això ens porta a la necessitat de generar espais segurs i lliures de sexisme, a la necessitat d’unes Festes Majors lliures d’opressions patriarcals. Per unes Festes Majors feministes i lliures de sexisme: NO és NO.

#NoésNo #NoésNo