< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.12
2014
Per un Nadal lliure d’estereotips i imposicions sexistes

Les JERC Barcelona combatem els rols sexistes sota la campanya "La igualtat no és un joc" i fomentem un Nadal sense masclismes

Les nines, per les nenes, els cotxes, pels nens. Disfresses de princesa, per elles i d’Spider-man, per ells. Aquests són alguns dels exemples subtils de violència masclista que ens envolten cada dia. I ara que s’acosta el Nadal les grans empreses fomenten els rols de gènere, fills del patriarcat, amb les joguines. El rosa és de nenes. El blau és de nens. El mercat ho alimenta, però nosaltres no ho pensem  comprar.

La tònica fa molt de temps que és la mateixa, i la lluita continua. Ser conscient d’aquesta realitat només depèn de nosaltres, i des de les JERC pretenem conscienciar la societat d’aquest model tradicionalista i arrelat en el masclisme. És per això que avui les JERC Barcelona ens hem plantat al Portal de l’Àngel sota l’epígraf “Deixa’m jugar com vulgui” i hem repartit pamflets.
Trenquem els estereotips! Les joguines sexistes limiten la capacitat de desenvolupament emocional i social dels infants. Ningú ens ha de condicionar a l’hora d’escollir amb què volem jugar o què volem ser. 
 
La igualtat no és un joc!

Les Jerc Barcelona a Portal de l'Àngel Les Jerc Barcelona a Portal de l'Àngel