< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.02
2014
Posicionament de les JERC Barcelona davant el nou equipament d’adolescència a La Sedeta

Des de l’arribada de CiU al govern municipal, s’han aturat les construccions de nous equipaments juvenils a la ciutat de Barcelona.
Escudant-se en la situació de crisi (que no afecta la ciutat en tant que gaudeix d’un pressupost expansiu), ens trobem amb que molts barris han quedat orfes d’equipaments de joventut, fet que es manifesta també en una palpable manca d’inversions en polítiques cap als i les joves. En aquest context, la Regidora de Gracia, màxima responsable de Joventut a l’Ajuntament de Barcelona, ha decidit tirar endavant un nou tipus d’equipaments: els anomenats “ Equipaments d’Adolescència”. El primer pas en aquesta línia ha estat iniciar la construcció d’un nou equipament d’aquest tipus a La Sedeta, en detriment d’un Casal de Joves al barri de Camp d’en Grassot – Gràcia Nova, com estava previst al Pla d’Equipaments 2008-2015.

En aquest sentit, les JERC Barcelona considerem que:

1.No es pot substituir un equipament juvenil per un equipament d’adolescència.

2. En segon lloc, creiem que és absurd plantejar-se un nou model d’equipaments sense el consens polític necessari, tot posant-lo en marxa abans que s’acabi de dissenyar el nou Pla d’Equipaments Juvenils.

3. En tercer lloc, creiem que el serveis oferts en aquest equipament ja els està oferint l'administració pública, de millor manera i més especialitzades en les diferents temàtiques que afecten als adolescents, ja sigui als instituts o als CAPs, per exemple.

Finalment, les JERC Barcelona demanem al govern que tiri enrere la iniciativa de crear equipaments d’adolescència. Apostem per minorar el dèficit d’equipaments juvenils a Barcelona i emplaçar el més aviat possible un equipament juvenil al Camp d’en Grassot – Gràcia Nova. Tanmateix, el jovent independentista de la ciutat demanem al govern que aposti per millorar els serveis actualment existents per tractar les problemàtiques d’adolescents, tot ampliant el número de psicopedagogs als centres escolars.