< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.03
2006
Presentació del campanya anual de les JERC - Barcelona:

Ahir dissabte 21 de març, les JERC - Barcelona vam celebrar la conferència regional que serví de presentació de la campanya anual que ocuparà la major part del calendari polític fins a l'estiu. Cada any, les JERC - Barcelona realitzem una campanya, a nivell de ciutat, adreçada a problemàtiques actuals que ens afecten com a joves d'esquerres i independentistes. D'aquesta manera, alguns dels temes tractats han estat el transport públic, la salut en el jovent, el dret a l'habitatge, la precarietat laboral o bé la contaminació que pateix la nostra ciutat. Enguany, sota el lema "Que la guerra descansi en pau. Enterrem la hipocresia dels Estats Capitalistes", la campanya girarà al voltant dels conflictes armats arreu del món.

Una setantena de militants es van reunir el Centre Cívic Garcilaso, a Sant Andreu, on es va posar a debat el document de treball que posa de manifest la vinculació existent entre el capitalisme, els interessos de les grans empreses i els Estats, la desigualtat social i altres factors com a rerafons dels conflictes armats de l'actualitat, així com quin és el paper que juga l'Estat Espanyol en la venda d'armes a països en conflicte i en despesa militar; les quals assoleixen les xifres més elevades de la història. Una sitació totalment surrealista, ja que mentre el PSOE ens recorda cada dia que van ser ells qui van retirar les tropes d'Irak, ells segueixen venent armes a països com Pakistan, Colòmbia, Israel o l'Índia, llocs on estan tenint lloc algunes de les majors massacres de la història recent.

Per a finalitzar, l'acte va comptar amb el parlament d'en David Minoves (Director General de Cooperació al desenvolupament i Acció Humanitària) qui va voler destacar la importància que ha tingut al llarg de la història la filosofia de la no violència i la importància que el jovent, encapçalat per les JERC, segueixin aquest camí i no es deixin enlluernar pel discurs buit que organitzacions com el PSOE intenten vendre. Com a cloenda, en Gerard Gómez del Moral (Portaveu de les JERC - Barcelona) va donar les gràcies a totes i tots per haver participat en la redacció del document i aprofità per animar a tothom a involucrar-se en els diferents actes que es duran a terme arreu de la ciutat.