< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.04
2017
Roda de premsa sobre el Pla Jove de Barcelona

Aquest matí, conjuntament amb ERC, hem fet una roda de premsa on hem marcat les nostres prioritats sobre cap a on creiem que ha d'anar el Pla Jove de Barcelona, abans que es presenti el document definitiu. Des de fa uns mesos el govern municipal ha començat a reunir-se amb grups de l'oposició i teixit associatiu juvenil de la ciutat per posar les bases sobre el que ha d'acabar sent el Pla Jove.


Basant-nos en el nostre model de ciutat, i buscant sempre garantir els drets bàsics de la ciutadania, les JERC Barcelona entenem que cal destinar un 10% dels nous solars i edificis adquirits per l'Ajuntament a habitatges per a joves per tal d'assegurar que es quedin a la ciutat. El Guillem Casals, portaveu de les JERC Barcelona, ha defensat apostar per les polítiques de joventut. "Fer-ho és creure en el present i futur de la ciutat, cal pensar quina ciutat volem a cinc, deu o quinze anys vista".

Entre altres propostes destacades, creiem que cal desenvolupar programes municipals per la prevenció de la violència masclista i LGTBI fòbica entre el jovent, que és on es comencen a desenvolupar. Que s'eliminin les taxes d'ocupació de l'espai públic per a entitats sense ànim de lucre, ja que impedint-les-hi fer ús, se'ls hi resta activitat i s'impedeix el seu desenvolupament. Que s'avanci en el dret a vot a 16 anys en les consultes ciutadanes i altres espais de participació directa. Que es creï una T-10 cultural per fidelitzar el consum cultural del jovent, així com que es garanteixi un espai de Festa Jove associativa a les Festes de la Mercè.

Entenem també que, un cop aprovat aquest, el següent pas serà un Pla d'Equipaments Juvenils que trobem imprescindible per tal de dotar d'eines al jovent barceloní perquè es pugui desenvolupar i formar. Espais que es decideixin sent ambiciosos i que, evidentment, es consensuïn amb el teixit associatiu juvenil de la ciutat.

roda-premsa-joventut.jpg roda-premsa-joventut.jpg