< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.10
2013
Voleu joves zombies? Els preus del tram ens xuclen la sang

Des del 29 de novembre TRAM ha impulsat la campanya contra el frau al transport públic “Si no valides, ens xucles la sang a tots”. Un total de 172 cartells repartits en les estacions i interior dels tramvies de Barcelona són ara el punt de mira dels vianants.

Es tracta de cartells demanant que validem el bitllet quan utilitzem el transport perquè fer el contrari implica una pèrdua de capital en el servei. Darrera un suposat missatge de responsabilitat i un ús correcte d’un servei que cada any apuja més les tarifes, tenim un servei que s’està convertint en un bé cada cop més difícil de pagar i restringit per molts usuaris que no s’ho poden permetre.

A tot això, sumem-hi la imatge que es difón, on els protagonistes dels cartells són el jovent de la ciutat, segurament a ulls dels impulsors de la campanya “els principals vampirs i culpables del frau”. Però si hem de parlar de vampirs reals, qui de debò està xuclant “la sang” no som precisament nosaltres, els i les joves de Barcelona. És evident que per mantenir els sous abusius i pensions milionàries dels dirigents de TMB, que arriben a cobrar més de 70 milions d’euros anuals, cal que tothom compri els bitllets, els validi i que seguim acceptant l’augment de tarifes any rere any.

Des de les JERC Barcelona volem conscienciar a tothom del verdader missatge de TMB amb aquesta campanya ofensiva i generalitzadora, un intent fracassat d’amagar els verdaders interessos capitalistes de TMB una empresa cada cop menys pública.

Per tant, les JERC Barcelona demanem la retirada immediata d’aquesta campanya perquè responsabilitza als joves del frau al transport públic, perquè la trobem desproporcionada i fora de lloc i, finalment, ens reiterem en la demanda de la baixada de preus pel transport públic a la ciutat de Barcelona.