< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.08
2019
El Jovent Mallorca celebram el nostre Congrés

Ahir, 27 d'agost, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Mallorca, reunides en assemblea a Palma, vam celebrar el nostre congrés. Constituïda la Mesa i aprovat l'ordre del dia, l'equip sortint va fer balanç d'aquests darrers dos anys de mandat. Seguidament, s'aprovà una ponència política i s'escolliren els membres de l'equip que liderarà el projecte els dos anys vinents.

En l'informe de l'equip sortint, es va fer un repàs dels esdeveniments més destacats d'aquests dos anys, des de l'Octubre Català amb el referèndum i la repressió subseqüent, passant per fites com el Decret sobre l'ús del català al sistema de salut públic, l'exili de Valtonyc, les lleis de Benestar Animal (retallada pel Tribunal Constitucional), Residus i Canvi Climàtic, els atacs de l'extrema dreta a entitats com l'OCB o l'STEI, fins a les darreres eleccions del 28-A i 26-M. També es va destacar l'important creixement de l'organització a les xarxes socials, l'èxit de les darreres edicions de l'Acampada Jove i els actes més importants que hem organitzat (o què hi hem participat) aquests anys.

La ponència política aprovada té per títol <<Superem l'Autonomia. Ara, República Mallorquina!>>. En aquest document es fa un diagnòstic de la situació política i social a Mallorca i indica tres passes per avançar: blindar els elements constitutius de la nostra identitat, aprofundir en l'autogovern i revertir el model de producció.

Pel que fa a l'equip que resultà escollit, en Biel Cursach i na Carme Gomila continuen com a portaveu i secretària d'organització. Na Llucia Cerdà és la nova secretària d'Educació, na Maria Antònia Miró, de Feminisme, i na Maria Cerdà, d'Ecologisme.

La cloenda va anar a càrrec de na Kènia Domènech, secretària nacional d'organització del Jovent Republicà, na Catalina Munar, regidora d'Esquerra Republicana a Sa Pobla, i n'Agustina Vilaret, secretària autonòmica de Política Lingüística, Universitat i Recerca.

Per una Mallorca lliure, visquen els Països Catalans!

Cloenda del Congrés del Jovent Mallorca. Cloenda del Congrés del Jovent Mallorca.

ARTICLES RELACIONATS