< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.01
2022
El Jovent teixim el fil roig del combat a Agramunt.

El desembre del passat any 2020 s’escollia la nova Permanent Local del Jovent Republicà d’Agramunt. Després d’un any, ens fa especial il·lusió compartir amb tots vosaltres les diverses activitats que hem realitzat, per tal de traslladar els nostres interessos, lluites i objectius als agramuntins i agramuntines, i per animar a tothom que ho vulgui a sumar-se al fil roig del combat.

L’any 2021 començava marcat per una pandèmia que, lluny d’acabar, havia agreujat encara més les condicions de vida de la majoria de la població mundial. I a Agramunt, aquesta crisi també havia arribat. El comerç local d’arreu es troba greument amenaçat per una progressiva precarització del mercat. Com a resposta, el Jovent vam creure necessari prendre partit reivindicant el valor del petit comerç i de proximitat. Es van repartir octavetes, es van enganxar cartells i es van penjar pancartes animant als agramuntins a contribuir a la supervivència de les botigues dels seus conciutadans. En la mateixa línia, els Reis d’Orient ens van encarregar al Jovent la tasca de repartir carbó a aquells que s’havien comportat malament amb impunitat. Així doncs, carregats amb sacs, vam repartir carbó a les principals sucursals bancàries d’Agramunt.

La repressió de l’Estat espanyol també va arribar a Agramunt. El dia 22 de gener de 2021, ens vam sumar al comunicat conjunt amb l’Acord Municipal d’Esquerra, en contra de la sentència del TSJC, que condemnava a l’ex-alcalde d’Agramunt i Conseller del Govern de la Generalitat, Bernat Solé. Aquesta onada repressiva traspassa els límits de l’esfera política. El jovent hem estat partíceps i protagonistes de les mobilitzacions, capdals durant tot el procés d’independència, i la repressió ens ha tocat molt d’aprop. Sovint, les causes judicials contra activistes joves han estat silenciades pels mitjans. És per això, que ens vam involucrar a la campanya #PolAbsolució, una iniciativa sorgida arran de la detenció i persecució judicial que va patir un jove independentista de Mataró.


Campanya rere campanya, el Jovent ens hem mobilitzat amb les banderes de la independència, el feminisme, i l’ecologisme. Com cada any, hem reivindicat les dates clau del nostre país: el Primer de Maig, com a dia Internacional dels Treballadors; Sant Joan, diada dels Països Catalans; l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, i el Primer d’Octubre, commemorant la celebració del
Referèndum d’Autodeterminació. D’altra banda, volem agrair a l’Institut Ribera del Sió per obrir les seves aules al feminisme i prendre partit en la responsabilitat social.A més, hem reivindicat el caràcter i l’orgull rural del nostre territori, en un moment crític per a les futures generacions de les terres de Ponent.

fotografia resum 2021 fotografia resum 2021

ARTICLES RELACIONATS