Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

21.06
2012
Ara el Poble, Ara la Pau!

Manifest de les JERC davant la legalització de Sortu

Celebrem i felicitem als companys i companyes de l'esquerra abertzale per haver derrotat el sense sentit de la seva il·legalització enfrontant-se a un estat retrògrad i post-franquista.

Considerem indignant que a l'estat espanyol sigui noticia la legalització d'un partit polític, aquest fet només demostra el poc bagatge democràtic de l'estat, on si no es pensa com manen les directrius del PP i PSOE s'acaba passant pels tribunals. Pensem que l'estat no es pot considerar en cap dels casos una democràcia en el moment en què s'il·legalitzen les idees, les persones, les organitzacions polítiques i de joves i el dret de lliure associació i reunió.

Durant els últims anys i arran de la treva unilateral indefinida i permanent d'ETA, el moviment d'alliberament nacional basc ha fet molts passos per aconseguir la pau i per trobar una solució a un conflicte, acceptant que la lluita armada ja no podia ser usada per tal d'aconseguir la independència i el socialisme a Euskal Herria.

Per altra banda els tribunals i els diferents governs espanyols optant per la via policial i d'empresonaments s'han dedicat únicament a dinamitar el procés intentant posar contínuament pals a les rodes per tal d'impedir una solució democràtica. És per tot això que reclamem al govern de Madrid molts més passos endavant per tal d'aconseguir la desitjada pau, no hi caben més excuses perquè el procés és irreversible: Euskal Herria avança decididament cap a la pau i la unitat com a nació.

Exigim també l'alliberament del totes i tots els lluitadors d'Euskal Herria, els membres de Segi, Batasuna i Bateragune amb Arnaldo Otegi com a cap visible, i tothom que ha estat empresonat per defensar unes idees de justícia social i independència.

Ara el Poble, Ara la Pau!

Independència i Socialisme!

Sortu Sortu Sortu Sortu