Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

07.02
2021
Comunicat en suport a Revolución Ciudadana a les eleccions presidencials de l’Equador

El pròxim dia 7 de febrer, se celebren a Equador les eleccions a la Presidència de la República i a l'Assemblea Nacional del país.

Són unes eleccions marcades per la repressió i la censura que el govern de Lenín Moreno ha estat exercint contra els seus rivals polítics. Les passades eleccions, Moreno va presentar-se a la presidència de l'Equador com a líder de Alianza País, el moviment polític d'esquerres que va dur a terme la Revolución Ciudadana sota la presidència de Rafael Correa. No obstant això, un cop al poder, va girar l'esquena al seu moviment i els ideals de la Revolución Ciudadana, renegant del llegat polític dels anteriors governs, dels quals ell mateix havia format part. A partir de llavors va desencadenar una persecució constant contra els líders correistes, empresonant el seu vicepresident Jorge Glas, i obligant l'expresident Rafael Correa, l'excanceller Ricardo Patiño i d'altres líders a exiliar-se. També va ser Moreno qui va retirar l'asil polític a Assange, concedit pel seu antecessor, forçant la seva detenció per la policia britànica. A part de la repressió, es va aliar amb els adversaris polítics de la Revolución Ciudadana i va començar a aplicar un seguit de polítiques neoliberals, contràries al programa amb què s'havia presentat, portant el país a una situació econòmica preocupant i una situació política d'excepció.

Les pròximes eleccions són crucials pel país. Si l'esquerra i els partidaris de la Revolución Ciudadana, encapçalats ara per Andrés Arauz, aconsegueixen guanyar, podran recuperar el rumb perdut els darrers quatre anys, aprofundir en les polítiques que van generar un progrés sense precedents a l'Equador i acabar amb la repressió. Si l'esquerra guanya aquests comicis, l'Amèrica Llatina sumarà una nova presidència d'esquerres consolidant aquesta nova onada de progrés al continent i evidenciant el fracàs de les polítiques neoliberals sumant-se a les victòries de l'esquerra a Mèxic, l'Argentina i Bolívia. El continent necessita tornar a abraçar els projectes polítics emancipadors, socialistes i integradors que van dominar la regió fa una dècada.

Aquestes eleccions, la Revolución Ciudadana empeny amb força, representant el progrés i el poble treballador equatorià, lluitant per un futur millor a l'Equador i al conjunt de Llatinoamèrica, i des dels Països Catalans, el Jovent Republicà volem donar tot el suport al poble equatorià i a Andrés Arauz el pròxim dia 7. Fins a la victòria sempre!

Donem tot el suport a Revolución Ciudadana i a Andrés Arauz en les eleccions a la Presidència de la República i a l'Assemblea Nacional d'Equador Donem tot el suport a Revolución Ciudadana i a Andrés Arauz en les eleccions a la Presidència de la República i a l'Assemblea Nacional d'Equador