Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

15.05
2017
Comunicat sobre els últims fets succeïts a Veneçuela

Arran dels últims fets succeïts a la República Bolivariana de Veneçuela, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem manifestar que:

  • Des de l'inici del mandat d'Hugo Chávez a l'any 1998, hi ha hagut diversos intents de desestabilització del país mitjançant pressions externes o internes. Aquestes han estat englobades en l’estratègia imperialista d’Estats Units d’Amèrica, que vol imposar el liberalisme a Amèrica Llatina fent boicot als països amb governs socialistes. Fins i tot s’han produït  intents de cop d'estat com a Caracas l'any 2002, que va acabar amb diversos morts i que pretenia expulsar al president escollit democràticament del poder i instaurar un govern il·legítim. Cal recordar que l’estat espanyol i Estats Units d’Amèrica van ser dels primers i únics països del mon que van reconèixer aquest govern il·legítim sorgit del cop d’estat militar.
 
  • Des de la mort del president Chávez i l'elecció del president Nicolás Maduro, l'oposició està intentant desestabilitzar el país mitjançant un cop d’estat “suau”: manipulació mediàtica, boicot a la distribució d’aliments i  medicaments i també boicot a l’administració pública per tal de generar desconfiança i caos al país.

  • Donem suport al legítim govern de Nicolás Maduro i del PSUV i volem que el problema polític de Veneçuela se solucioni dialogant amb l’oposició, sempre i quan no sigui violenta. Així mateix, defensem que el diàleg no ha de comptar amb la intervenció de potències extrengeres, ja que aquestes només busquen el seu propi benefici a costa de l’interès general del poble veneçolà.
 
El jovent dels Països Catalans amb la revolució bolivariana. Expulsem l’imperialisme d’Amèrica Llatina!
 
“AQUÍ HAY UN PUEBLO DIGNO!”

Expulsem l’imperialisme d’Amèrica Llatina! Expulsem l’imperialisme d’Amèrica Llatina!