Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

24.01
2019
Contra l’imperialisme: tot el suport al govern bolivarià!

El 1998 es va iniciar a Veneçuela un procés revolucionari i democràtic liderat per Hugo Chávez que va aconseguir reduir notablement la pobresa i la misèria redistribuint els beneficis del petroli, principal font de riquesa del país, per a millorar la vida de la majoria. També es va refundar la República i es va reformar la Constitució per a fer avançar Veneçuela cap a una societat més justa i igualitària.

 

Des de llavors, la dreta reaccionària del país, amb el suport dels Estats Units, ha intentant acabar amb el poder del poble veneçolà mitjançant cops d’estats i fins i tot intents d’assassinat d’Hugo Chávez i el seu successor, Nicolás Maduro.

Ara, novament, l’imperialisme torna a actuar. Després les eleccions presidencials, Nicolás Maduro va prendre possessió del càrrec el de 10 de gener de 2019. El dia següent, Juan Guaido, líder opositor, ja va avisar que el 23 de gener hi hauria “grans mobilitzacions”.  

Arribat el 22 de gener, el senador republicà dels EEUU Marco Rubio amenaça les institucions veneçolanes. El 23 de gener, Juan Guaido s’autoproclama president de Veneçuela i 30 minuts després, el vicepresident dels Estats Units el reconeix com a legítim president. Per tant, ens trobem davant d’un cop d’Estat orquestrat des dels Estats Units i un atemptat contra la democràcia a l’Amèrica Llatina.

Des dels Països Catalans, el Jovent Republicà, que som internacionalistes i antiimperialistes, volem refermar el nostre suport al govern bolivarià i al poble de Veneçuela. Condemnem rotundament les ingerències dels Estats Units, pròpia de les polítiques imperialistes dutes a terme des de fa dècades, així com denunciem el reconeixement de diferents estats al govern colpista.

El jovent dels Països Catalans amb la Revolució Bolivariana!

El jovent dels Països Catalans amb la Revolució Bolivariana! El jovent dels Països Catalans amb la Revolució Bolivariana!