Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

23.03
2017
Crònica Jornades Campanya EFAY

Els passats 27, 28 i 29 de gener, les JERC vam assistir a unes Jornades de Formació en Campanyes organitzat per l’European Free Alliance Youth a Glasgow (Escòcia), amb els Youth Scots for Independence (la branca jove de l’Scottish National Party) com a hostes. Primerament, cal agrair a la organització (tant l’EFAY com els companys del YSI) la fantàstica estada que vam tenir.

Divendres vam començar  amb una formació amb la Fiona Mcleod, on ens va mostrar com fan campanya els companys del SNP i com van preparar la campanya del referendum. També vam tenir un debat sobre l'ONU i vam tenir l'ocasió de participar en els tradicionals balls escocesos.

Durant  la formació de dissabte, vam tenir l’oportunitat d’escoltar a Michael Rusell (Ministre de les negociacions del Brexit del govern escocès) i Fiona Hyslop (Secretària de Cultura, Turisme i Afers Exteriors del govern escocès); així com conèixer de prop la TIE Campaign de la mà d’en Jordan i en Liam (els creadors de la campanya, centrada en combatre la homofòbia, bifòbia i transfòbia a les escoles, apostant per una educació inclusiva) o una xerrada de Robin McAlpine, expert en campanyes.

Diumenge vam tenir l’oportunitat de sortir a fer campanya amb el YSI. Aquest maig celebren eleccions municipals a tota Escòcia, i vam gaudir de la possibilitat de sortir a fer campanya per Glasgow; ciutat històricament Labour, on l’SNP pretén guanyar-la aquestes eleccions. Vam poder veure com l’SNP tenia bona rebuda entre la població.

En resum, vam gaudir d’uns dies molt interessants, on vam aprendre i reflexionar sobre diversos aspectes involucrats en una campanya electoral, que segur aplicarem en futures campanyes!

Jornades Campanya EFAY Jornades Campanya EFAY