Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

12.09
2016
El 25 de setembre, el jovent independentista decidim llibertat!

El proper 25 de setembre, la ciutadania basca i gallega assistiran a les urnes per tal d’escollir nous parlaments. Aquests comicis s’emmarquen en una situació de desgovern a l’estat espanyol, i la inhabilitació d’Arnaldo Otegi per part de la Junta electoral de Guipúscoa.

El jovent independentista dels Països Catalans, com no pot ser d’altra manera, expressem tot el nostre suport a les candidatures d’ Euskal Herria Bildu (EH Bildu) i del Bloc Nacionalista Gallec (BNG). Les JERC considerem que l’únic camí per la justícia i la prosperitat de les nostres nacions és la ruptura democràtica amb l’estat espanyol, tant ara com durant la transició quan tant ERC com la Unión do Povo Galego (UPG) i Herri Batasuna (HB) – actualment dins del BNG i EH Bildu com a Sortu – ja ens vam oposar a la Constitució Espanyola, filla del règim franquista.

Així doncs, davant l’enèsim cant de sirena del progressisme espanyol el jovent independentista hi contraposem l’autodeterminació dels pobles, l’única eina que ens permetrà construir els nostres països en justícia i fraternitat des d’una relació d’igualtat i entesa. La història ens demostra que una reforma en clau progressista i federal de l’estat espanyol no és ni ha sigut mai possible, i que per tant l’única alternativa al centralisme conservador és l’autodeterminació.

Així doncs ens reafirmem en el suport a EH Bildu i al BNG com a les úniques forces garants de l’alliberament social i nacional d’Euskal Herria i Galiza. Així mateix, denunciem novament la inhabilitació d’Arnaldo Otegi com a número u de la llista d’ EH Bildu, en un nou intent de les forces de l’estat de limitar els anhels democràtics dels nostres pobles.

Finalment, aprofitem per enviar una efusiva salutació als germans d’Eusko Alkartasuna (integrants d’ EH Bildu) en el 30è aniversari de la seva fundació, així com a les seves joventuts, Gazte Abertzaleak i a Galiza Nova, branca juvenil del BNG.

Qui té por de la democràcia? Qui té por de la democràcia?