Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

20.10
2012
El diàleg és el camí!

Les JERC ens felicitem per les negociacions de pau entre les FARC-EP i el govern colombià per posar fi a un conflicte armat que dura des de fa 50 anys

Arran de l'encetament de les negociacions de pau entre les FARC-EP (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia - Exèrcit Popular) i el govern colombià, les JERC volem mostrar el nostre total suport al diàleg iniciat, que ha de conduir el país a la fi d’un conflicte armat que dura des de fa gairebé mig segle.

La trobada, que compta amb representants i negociadors d'ambdós bàndols del conflicte, se celebra a l'Havana, Cuba, fet que també valorem positivament, en tant que suposa iniciar el procés en un escenari neutre, adequat al perfil de la negociació. Malgrat els temps d'esperança que sembla que es comença a obrir a Colòmbia, cal constatar la problemàtica estructural que ha existit i que segueix existint al país, fet per la qual, les FARC prengueren les armes fa cinc dècades.

L'accés i la redistribució justa de la terra i la riquesa mai no s'ha produït, ans al contrari, amb el pas dels anys el problema, lluny de millorar, ha comportat que la pobresa entre la pagesia colombiana s'hagi mantingut, principalment, a causa de la manca d'inversió i d'infraestructures de les què els hauria d'haver dotat el Govern. A més a més de tot això, no se'ns pot passar per alt la violència i extorsió de grups paramilitars afins al Govern.

És per això que les JERC creiem que l'èxit de les negociacions, que han de dur el país, necessàriament, a la pau després de tants d'anys en què milers de civils han esdevingut víctimes i afectats pel conflicte, va de la mà de l'acceptació d'uns condicionants polítics que reflecteixin clarament la voluntat del Govern colombià de pal·liar, d'una vegada per totes, el conflicte agrari i econòmic.

Per la Pau, la llibertat dels Pobles i la Justícia Social!