Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

07.03
2019
El Jovent Republicà a Veneçuela per l'Asamblea Internacional de los Pueblos

Les Joventuts d’Esquerra Republicana vam participar a la Asamblea Internacional de Los Pueblos, que es va desenvolupar a Caracas, República Bolivariana de Venezuela, durant el 24 i 27 de febrer. Vam ser-hi presents al costat de més de 450 delegacions internacionals dels 5 continents.

L’Asamblea Internacional de los Pueblos és un projecte que neix per tal de connectar tots aquells moviments, organitzacions, partits i entitats que veuen en l’actual sistema econòmic capitalista el problema principal de la societat i per tant volen canviar-ho. Aquest espai serveix per coordinar actors molt diferents, des del moviment per l’aigua fins al moviment sense terra, passant per representants del moviment feminista i internacionalista, indígenes, organitzacions anticapitalistes i socialistes, culturals, antiimperialistes o sindicals. La unió és la crítica al sistema, i en aquest espai compartim experiències i solucions possibles per tal de vèncer.

A part, la situació política de Venezuela va ser el que més va marcar la trobada. En un creuament d’interessos, on el poble de Venezuela reclama i vol exercir la seva sobirania (política, econòmica, ecològica...) i d’altra banda els Estats Units d’Amèrica i tots els seus estats satèl·lits volen la intervenció en territori veneçolà per interessos (econòmics, polítics, ecològics...) les organitzacions allà reunides vam mostrar el nostre suport a l’únic president de Venezuela, Nicolás Maduro Moros.

Per tal de reafirmar el nostre posicionament les més de 450 delegacions vam treballar per continents en la redacció d’un document programàtica que posteriorment vam aprovar en una assemblea plenària, amb el nom de Manifest de Solidaritat amb Venezuela.
Durant els dies d’estada a Caracas vam conèixer la realitat des de més a prop i sense la manipulació dels mitjans de comunicació. A part, vam poder conèixer les experiències de Comunes i Consells Comunals, d’una alta implicació ciutadana en la presa de decisions, i els processos de socialització agrària i de les “Misión Vivienda” que la Revolució Bolivariana està duent a terme.

Finalment, cal mencionar que com no hem deixat mai de fer, aquest espai ens ha servit per explicar a les delegacions internacionals que el projecte per la República Catalana està més viu que mai i que la posició que l’internacionalisme hauria de dur a terme és donar suport al projecte de República Catalana, ja que és trencador amb la monarquia, amb els interessos econòmics de l’Ibex 35 i va a favor de la classe treballadora d’arreu.

Per l’internacionalisme i el socialisme: visca la Asamblea Internacional de los Pueblos!

El Jovent Republicà vam participar a l'Asamblea Internacional de los Pueblos perquè defensem la sobirania dels Països Catalans igual que la sobirania de la resta de països del món El Jovent Republicà vam participar a l'Asamblea Internacional de los Pueblos perquè defensem la sobirania dels Països Catalans igual que la sobirania de la resta de països del món