Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

30.05
2019
El Jovent Republicà celebrem la proposta d'un segon referèndum a Escòcia

Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem que el govern escocès de Nicola Sturgeon hagi presentat una llei per dur a terme un segon referèndum d'independència a Escòcia durant el segon semestre de 2020. Així mateix, mostrem el nostre suport als companys independentistes escocesos.

El poble escocès s’ha expressat clarament a favor de l’exercici del dret a l’autodeterminació votant massivament a favor de l’Scottish National Party a les darreres eleccions europees. Era necessari que els escocesos tinguessin una altra oportunitat per decidir lliurement el futur del seu país, donat que el Regne Unit es troba amb un Westminster que no sap on va i on els dos grans partits (labour i tories) estan amb fortes lluites internes pel Brexit.

Cal recordar que una de les amenaces fetes pel govern britànic al primer referèndum del setembre del 2014 (que l’independentisme va perdre per un estret marge), era que Escòcia sortiria de la UE en cas d'independència. Ara, a causa del Brexit, els escocesos veuen com acabaran sortint tot i haver votat massivament a favor de quedar dins de la UE al referèndum sobre el Brexit del juny del 2016.

Per tot això, el Jovent Republicà enviem una abraçada solidària des dels Països Catalans al poble escocès, i ens oferim a ajudar en l’organització del segon referèndum als companys del SNP. 

El Jovent Republicà enviem una abraçada solidària des dels Països Catalans al poble escocès El Jovent Republicà enviem una abraçada solidària des dels Països Catalans al poble escocès