Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

19.11
2022
El Jovent Republicà ens solidaritzem amb les mobilitzacions pels drets civils de les dones a l’Iran

A mitjans de setembre la jove kurda Masha Amini va ser detinguda per la Policia de la Moral de la República Islàmica d’Iran per no portar ben posat el vel. Poques hores després es va conèixer la seva mort a mans de la policia, fet que va provocar unes protestes massives encara vigents.

Inicialment, les protestes van ser encapçalades per dones i joves, focalitzant-se contra la imposició del vel i les polítiques misògines del règim integrista iranià, però ràpidament altres actors socials s’hi van afegir per protestar contra el règim. La manca de llibertats i drets civils de les dones, la persecució a les minories nacionals i la repressió contra el moviment obrer van provocar centenars de manifestacions i vagues que van ser durament reprimides pel govern, causant centenars de morts, ferits i detinguts.

Dilluns es va conèixer la condemna de pena de mort a un manifestant per haver participat en les protestes. Aquesta condemna, sumada a les morts causades per la policia i els milers de persones represaliades confirmen una vulneració flagrant dels Drets Humans.

És per això que el Jovent Republicà:

  • - Rebutgem la imposició del vel i les polítiques misògines perpetrades pel règim islamista d’Iran que vulneren els drets civils de les dones.
  • - Mostrem el nostre suport a les mobilitzacions socials i reivindicacions nacionals dels pobles i minories nacionals de l’Iran.
  • - Rebutgem la repressió tant dels cossos de seguretat com dels tribunals iranians, que ja han causat centenars de morts i poden causar-ne molts més.

Rebutgem la repressió tant dels cossos de seguretat com dels tribunals iranians Rebutgem la repressió tant dels cossos de seguretat com dels tribunals iranians