Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

14.03
2019
El Jovent Republicà internacionalitzem el judici a l’1-O

Les Joventuts d’Esquerra Republicana traslladem a escala internacional la campanya sobre el judici a l’1-O sota el lema “Canviem la història, condemnem l’Estat”. La campanya internacional es visualitzarà sota el hashtag #UnfairTrial i, entre d’altres accions, sobretot comptarà amb signatures d’entitats d’arreu. Durant els dies vinents, anirem publicant les entitats adherides al nostre manifest internacional:

L’1 d’Octubre de 2017 el govern de la Generalitat de Catalunya va organitzar la celebració del referèndum per la independència, després de ser defensat i reclamat pel poble. El Govern espanyol durant els mesos previs es va dedicar a intentar impedir-lo, negant que es pogués celebrar, i el mateix dia va enviar les forces de seguretat espanyoles contra els votants pacífics. Si més no, el referèndum és el producte d’anys de reclamacions i mobilitzacions civils en favor de la independència, així com de la celebració d’un altre referèndum el 9 de novembre de 2014 i de múltiples eleccions amb l’objectiu de crear nous mandats tant pel Parlament com pel Govern.
 
No obstant això, les conseqüències han estat els empresonaments de dos líders d’aquest gran moviment civil, (el Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart) i de set polítics d’Esquerra Republicana de Catalunya (entre els quals es troba el nostre president, l’Oriol Junqueras) i del PDeCat, així com la continuada repressió i detencions policials (majoritàriament d’activistes del moviment independentista) que també han causat l’exili d’altres set polítics i un activista, trobant-se cinc a Bèlgica, dos a Suïssa i un a Escòcia.
 
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han estat acusats de sedició a causa de les mobilitzacions que es van produir el 20 de setembre, de la mateixa manera que la resta de presos, que, a part de sedició, també arrosseguen acusacions per rebel·lió i malversació de fons públics pel fet d’haver organitzat el referèndum. Carme Forcadell, antiga presidenta del Parlament de Catalunya, s’enfronta a càrrecs per rebel·lió i sedició, podent ser empresonada durant anys.
 
Tot això és per a nosaltres una injustícia. Ningú hauria de ser jutjat per respectar la democràcia, i encara menys quan la decisió del poble català era clara. Nosaltres creiem fermament que la sentència està prèviament escrita, tot havent de conviure amb una justícia espanyola aliada amb l’statu quo de la classe política dominant.
 
Les organitzacions firmants demanen, per sobre de qualsevol altra cosa:

  1. L’alliberament immediat de tots els presos i preses polítics
  2. El lliure retorn dels exiliats i exiliades a Catalunya
  3. La fi de la repressió en forma de detencions o qualsevol altra manifestació

Volem aprofitar els més de 80 anys de la nostra organització per aconseguir el suport de partits d'esquerres d'arreu del món Volem aprofitar els més de 80 anys de la nostra organització per aconseguir el suport de partits d'esquerres d'arreu del món