Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

01.08
2018
El Jovent Republicà participem al Acampamento Liberdade

Del 25 al 30 de juliol s’ha celebrat a Castelo do Bode, Portugal, la 15a edició del Acampamento Liberdade organitzat pel Bloco de Esquerda (BE). Aquest, és un esdeveniment que cada any organitzen per, com diuen, “imaginar i experimentar un món diferent”. Aquesta organització política lluita durant aquesta setmana contra les polítiques neoliberals que condemnen el jovent a un futur deplorable.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hi hem pogut participar durant els dies que han durat les jornades. Hem lluitat conjuntament contra la precarietat i la repressió. Ens hem format en anticapitalisme, feminisme i ecologisme així com hem reclamat viure en una societat més lliure i democràtica. També hem debatut sobre l’escola pública, l’autodeterminació dels pobles i el panorama de la Unió Europea avui en dia.

Les jornades també van comptar amb una xerrada per part de la delegació del Jovent Republicà sobre la situació política actual als Països Catalans. Vam poder explicar amb detall el context repressiu en el qual vivim i el dèficit democràtic que mostra cada dia l’Estat Espanyol. El tema va despertar un gran interès entre els acampats i acampades ja que es va convertir en un dels debats amb més assistència i participació de l’esdeveniment. Finalment, vam rebre mostres de solidaritat i fraternitat dels i les membres del Bloco de Esquerda, i una mostra d’això és la crema de fotografies del rei que vam realitzar en acabar el debat.

Per últim, cal destacar el suport incansable del Bloco durant aquests mesos tant a les seves institucions com al carrer pel que fa a la denúncia de la repressió de l’Estat Espanyol. Estem molt agraïts pels seus posicionaments i comunicats en suport a la nostra causa.  A més, mitjançant aquesta trobada hem pogut conèixer de primera mà les seves reivindicacions. Des del socialisme i la democràcia hem construït complicitats amb l’esquerra europea. De la mateixa manera, hem internacionalitzat la lluita del Jovent Republicà als Països Catalans!

 

El Jovent Republicà participem al Acampamento Liberdade El Jovent Republicà participem al Acampamento Liberdade