Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

07.11
2019
El Jovent Republicà participem al Festival de les joventuts de Syriza

Els passats dies 27, 28 i 29 de setembre les Joventuts de Syriza ens vam convidar al seu Festival Sputnik, celebrat a Atenes. L'objectiu principal era reunir-se amb diferents delegacions d'esquerres europees, amb moltes de les quals la nostra organització hi té contacte, per parlar de la lluita contra el canvi climàtic, posant de relleu les principals problemàtiques en el nostre país i les accions impulsades o dutes a terme per cadascuna de les nostres organitzacions.

El primer dia vam estar gaudint del festival i vam aprofitar per parlar amb diversos militants sobre la situació a Catalunya, fet que va servir per, un cop més, ser conscients de la internacionalització de la nostra lluita d'alliberament nacional i la solidaritat rebuda per molts pobles.

El segon dia vam aprofitar per reunir-nos amb el grup de coordinació internacional de les Joventuts de Syriza, i cadascuna de les organitzacions convidades, al seu torn, va fer un resum de la situació política del moment. En el nostre cas es va explicar, essencialment, la repressió viscuda per part de l'Estat espanyol i l'imminent resultat de la sentència vers els presos i preses polítiques catalanes. Es va aprofitar, un cop més, per crear consciència i fer un clam a la solidaritat. El resultat de la reunió va ser l'acord de crear un document amb les principals preocupacions, a nivell juvenil i d'esquerres, en matèria de canvi climàtic, amb l'objectiu de presentar-lo a l'Assemblea de Joves del Forum Europeu de Forces Progressistes d'Esquerres, que tindrà lloc entre el 8 i el 10 de novembre. 
 
L'estada al festival es va valorar de forma positiva. Creiem que cal seguir tenint contacte amb les Joventuts de Syriza, seguir trobant punts de contactes que permetin confluir i cooperar en temes transversals d'esquerres, tant a nivell nacional com a nivell europeu i internacional.

Vam aprofitar la trobada per despertar la solidaritat internacional envers el cas català Vam aprofitar la trobada per despertar la solidaritat internacional envers el cas català