Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

08.09
2016
#ForaTemer: Tot el nostre suport cap al poble Brasiler

Fa uns mesos el Congrés brasiler va acceptar una moció de censura, impeachment,  contra la Presidenta Dilma Rousseff. i la va apartar del seu càrrec temporalment. Recentment, la presidenta ha estat declarada culpable, sense proves fonamentades, i se la destituït  indefinidament. Així doncs, la dreta del Brasil ha aconseguit el seu objectiu, fer for a Dilma Rousseff i posar Michell Temer en el seu lloc.

L’excusa principal es centra en l’acusació a la presidenta d'haver violat la «Llei de Responabilitat Fiscal», una llei de caràcter neo-liberal amb similituds amb la espanyola «Ley de Responsabilidad Fiscal». Concretament, s'acusa a Dilma d'ordenar al Baco do Brasil (públic) un avançament de diners per pagar fons de la «Bolsa Família», programa impulsat per Lula el 2003. Aquesta política de caire assistencial, actualment beneficia a uns 45 milions de persones, i és la principal responsable de la reducció de la pobresa extrema al país d'un 75% entre 2001 i 2014.

Aquest procés polític contra la presidenta del Brasil, ha estat impulsat per una comissió especial formada per 38 diputats, 36 dels quals estan sent processats per casos de corrupció. Certament la corrupció és una xacra per al Brasil: Diversos mitjans apunten que fins a un 60% dels membres del Congrés Brasiler, estant sent investigats per corrupció, alguns dels quals membres del Partido dos Trabalhadores, partit de la presidenta. Tanmateix Dilma Roussef no està sent investigada per corrupció, sinó per avançar diners públics al programa social més important de Brasil i probablement del món. És necessari mencionar les simpaties d'alguns dels defensors del «impeachment» amb dictadura brasilera dÀncora els anys 1964 i 1985. Jair Bolsomaro i el seu germà Eduardo, per exemple, han elogiat el general de la dictadura, responsable de la tortura de Rousseff quan aquesta va ser presonera política.

Per això, des de les JERC denunciem la persecució política que està vivint la Presidenta Dilma Rousseff a mans de la dreta brasilera, amb la única finalitat de revertir els enormes progressos socials dels anys de govern del Partido dos Trabalhadores i restaurar les antigues polítiques neoliberals promogudes per Washington i aplicades per la dictadura militar. Ens solidaritzem amb el poble Brasiler i amb la injustícia política que estan vivint, i demanem un cop més una democràcia en mans del poble, i la retirada de Michell Temer del seu càrrec polític.

Solidaritat entre els pobles! #ForaTemer

Fotografia d'una manifestació Fotografia d'una manifestació