Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

27.09
2018
Franquismo, nunca máis!

El 30 d’agost de 2017, un grup d’activistes va realitzar una acció pacífica i simbòlica que consistia en desplegar dues pancartes del Pazo de Meirás. Volien denunciar la inacció de les institucions públiques gallegues, que permeten que aquest bé públic usurpat per Francisco Franco resti en mans de la seva família i no treballen perquè torni al poble gallec.

En resposta a aquesta acció de defensa de la democràcia, la llibertat, la justícia, la dignitat col·lectiva i la memòria històrica, 19 de les persones que van realitzar l’acció han estat denunciades per part de la Fundació Nacional Francisco Franco i la família del dictador. Els delictes dels quals són acusats podrien significar fins a 13 anys de presó per a cadascun d’ells.

En vista d’aquests fets, les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem, un cop més, la parcialitat amb la qual actua el sistema judicial espanyol, que legitima les accions dels hereus directes del franquisme mentre castiga de forma injusta a aquells que lluiten perquè tot el que ens va treure la dictadura torni a mans dels seus legítims propietaris, el poble.

Donem tot el nostre suport i tota la nostra solidaritat als 19 de Meirás i defensem qualsevol acció antifeixista que ajudi a combatre l’ultradreta i tota herència encara vigent del franquisme. Perquè el feixisme avança si no se’l combat!

#19deMeirás


Franquismo, nunca máis! Franquismo, nunca máis!