Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

13.03
2012
Les JERC, al congrés del Sinn Fein Republican Youth

Una delegació va assistir al congrés de les juventuts irlandeses, com a mostra del vincle que uneixen les dues formacions


Els passats 2 i 3 de març, una delegació internacional de les JERC, va assistir al congrés del Sinn Fein Republican Youth, a la ciutat de Dublin. Aquest ha estat un congrés important  per al jovent republicà irlandès, en tant que es realitza un canvi tant del nom (antigament Ogra Sinn Fein) com de l'estructura de l'organització, per tal de donar resposta al fort creixement del moviment republicà al llarg dels 32 comtats.

Actualment, Irlanda es troba en una situació de forta crisi econòmica, especialment dura al sud, amb l'agravant del rescat orquestrat per el FMI i la UE i que provoquen retallades socials i laborals de moneda de canvi. Aquesta situació, ha portat als partits de l'establishment (Fiana Fail, Fine Gael i Labour) a una situació de desprestigi que els republicans irlandesos estan aprofitant, plantant cara a les retallades i a una arquitectura fiscal, cada cop més regressiva; tot presentant una proposta profundament republicana i alternativa. Aquesta feina s'està veient recompensada a les urnes, on el Sinn Fein esta recollint uns resultats espectaculars, especialment al sud, on en els darrers 50 anys, havia tingut moltes dificultats.

La participació de les JERC al congrés del Sinn Fein Republican Youth, ha servit per reforçar encara més els lligams de solidaritat internacionalista que uneixen ambdues organitzacions i pobles. Les JERC i SFRY, seguirem lluitant pels nostres principis fundacionals: La reunificació, la independència i el socialisme dels nostres pobles.


Tiocafaidh ár lá !
Visca la terra !