Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

13.10
2014
Les JERC amb el poble de Kobanê

Les Joventuts d'Esquerra Republicana volem expressar la nostra mes gran solidaritat amb el poble de Kobanê, assetjat per les forces integristes de l’Estat Islàmic de l' Irak i el Llevant (ISIL).

Des del passat 2 de juliol de 2014, les YPG (Forces d'Autoprotecció Popular), vinculades al Partit de la Unió Democràtica kurda de Síria,  estan duent a terme una resistència heroica contra les tropes de l’ISIL sense pràcticament cap recolzament exterior. Aquesta batalla de Kobanê, tot i ser una mes en la guerra entre Kurds i ISIL en la defensa del Kurdistan, representa una peça crucial en el trencaclosques de l'Orient Mitjà contra l'integrisme religiós, doncs si la Comunitat Internacional permet que els milers d’homes i dones Kurds atrapats a Kobanê caiguin en mans de l’ISIL, haurà deixat palesa la seva indiferència envers els Drets mes fonamentals de les persones. Actualment, amb l' ISIL ja dins de Kobanê, conquerint barri rere barri de la ciutat, els habitants es veuen atrapats entre els combatents integristes, i la frontera Sírio-Turca, tancada per ordres del govern ultra conservador del president Tayipp Erdogan qui, no només es nega a obrir un corredor humanitari entre Kobanê i la frontera turca, sinó que acull i guareix en els seus hospitals els militants ferits de l’ISIL.

Des de les JERC exigim que Occident no ignori la sort de Kobanê i que presti suport aeri als assetjats, ara, i no quan la ciutat hagi caigut, que no es torni a repetir la massacre al Kurdistan Iraquià del 1991.  Exigim al govern turc que posi fi a la seva connivència amb l’ISIL, l’objectiu de la qual es debilitar les aspiracions del poble kurd, tant del que viu a Síria com el que viu a Turquia, d’assolir la llibertat. Reclamen a Occident que no toleri una forma de fer política internacional que permet el sorgiment de faccions armades com l’ISIL, sobretot quan el que està en joc son les vides de tantes persones innocents. A hores d'ara és indispensable que Turquia obri un corredor humanitari a Kobanê per tal d'evitar un genocidi, és a les seves mans. No fa gaire el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), agermanat amb les YPG, evitava una massacre similar, quan els refugiats Yezedís havien quedat assetjats a la muntanya de Shingal per l’ISIL. Aleshores va ser el PKK qui va permetre la seva fugida al territori turc. Ara es l’hora de Tayipp Erdogan.

Finalment, com a internacionalistes, recolzem la lluita del poble kurd pel seu alliberament nacional a l’Irak, Iran, Turquia i Síria; i demanem la retirada del PKK del llistat d'organitzacions terroristes elaborat per la UE.

Concentració en suport al poble Kurd Concentració en suport al poble Kurd