Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

19.09
2014
Les JERC amb el referèndum a Escòcia!

Ahir vam viure un dels moments més importants de la història moderna europea, ahir vam veure com un poble era preguntat pel seu futur.  Ahir vam veure com milions de persones es mobilitzaven i expressaven la seva opinió a través de les urnes en un gest de pura democràcia. Ahir, Escòcia va centrar tota la nostra atenció, així com la de tot el món, protagonitzant el gran acte democràtic de permetre a un poble decidir i votar el seu futur d'esdevenir un estat independent.

Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, volem transmetre tot el nostre suport i solidaritat cap al poble escocès, que ha estat treballant i lluitant per poder decidir el seu futur, fer el referèndum possible i avançar cap a la seva llibertat. Admirem tota la feina feta des de la plataforma de campanya YesScotland, així com totes les mobilitzacions que han estat tenint lloc durant tots els mesos previs al referèndum.
Malauradament, el no ha sigut la opció més votada, sobreposant-se al SÍ, i així doncs, Escòcia continuarà, com fins ara, sota la normativa del govern britànic.

Aquest escenari, no era el més desitjat pel jovent independentista dels Països Catalans, però de totes maneres pensem que el camí que a començat Escòcia cap a la seva llibertat mai més tindrà retrocés. Les JERC entenem aquest referèndum com una gran victòria per si mateix. El poble escocès ha fet un gran pas endavant i ha sigut capaç de posar en mans de la seva ciutadania el seu futur com a estat, amb uns nivells de participació admirables. Des de les JERC, volem animar a tota la ciutadania escocesa a continuar treballant dia a dia, a no perdre la força, i a seguir caminant endavant. Des del nostre punt de vista, la partida està guanyada, el més costós ja s'ha aconseguit, i ara només toca continuar fent feina i picant pedra fins aconseguir una majoria a favor del sí durant els propers anys.

Les JERC, esperem que el Govern Espanyol estigui a l'altura del Govern Britànic i ens permeti realitzar la consulta el proper 9 de Novembre sense posar-hi cap trava. Per altra banda, esperem també que el govern de la Generalitat de Catalunya asseguri que la voluntat del poble català sigui portada a terme, planti cara al govern espanyol si es necessari, i que el 9 de Novembre tots els catalans i catalanes puguem sortir al carrer, prendre les urnes i decidir, amb el major acte de democràcia, el futur del nostre país.

Papereta votació referèndum Escòcia Papereta votació referèndum Escòcia