Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

22.09
2015
Les JERC condemnem el cop d’estat militar a Burkina Faso

El passat 17 de setembre la transició democràtica de Burkina Faso va quedar compromesa per un cop d’Estat militar encapçalat per la mateixa guàrdia presidencial. Aquest país centreafricà, capdavanter en la lluita pels drets socials a l’Africa als anys 80 de la ma del revolucionari Thomas Shankara, veu avui perillar un prometedor futur democràtic.

Blaise Campaore, dictador del país des de 1987 fins a la seva renuncia el 31 d’octubre  de 2014 arran de les protestes populars, sembla ser qui ha estat al darrere del cop d’estat militar i de la detenció de l’equip de govern, així com la renuncia sota coacció del primer ministre del govern de transició,  Isaac Zida.

La primera mesura dels militars ha estat la de nomenar cap de govern al general Gilbert Diendere i establir tocs de queda i controls militars als punts estratègics de la capital, Ouagadougou, quedant les eleccions previstes per al proper 11 d’octubre en suspens.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana ens sumem a les condemnes de la comunitat internacional contra aquest cop a la incipient democràcia de Burkina Faso i exigim als colpistes l’alliberament del president Isaac Zida, a fi de poder celebrar en un clima de pau els comicis del proper 11 d’octubre.

Condemnem el cop d’estat militar a Burkina Faso Condemnem el cop d’estat militar a Burkina Faso