Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

12.10
2015
Les JERC condemnem l’atemptat a Ankara i la connivència del govern turc

Les Joventuts d’Esquerra Republicana condemnem enèrgicament l’atemptat del passat dia 10 d’Octubre a Ankara. Manifestem el nostre dolor i la nostra repugnància vers a un sinistre atemptat, al qual a mes del terrible cost de vides humanes, s’hi suma el tràgic fet que les víctimes estiguessin manifestant-se per la pau i la concòrdia.

El partit pro-kurd HDP, havia convocat una manifestació a Ankara amb la voluntat de promoure les negociacions de pau entre el govern del president Erdogan (AKP) i el PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan), després del trencament unilateral de la treva el passat 24 de juliol, al bombardejar el govern turc posicions del PKK al Kurdistan iraquià. Lamentablement, el que hauria d´haver estat una manifestació pacifica s´ha convertit en el pitjor atemptat terrorista de la historia turca (95 morts segons les autoritats turques, 128 segons l’HDP), que se suma a la sagnant massacre a Soruç del passat 20 de juliol.

A falta de conèixer els motius darrere els dos terroristes suïcides,  les JERC condemnem l’actitud de connivència del govern d’Erdogan amb l’ atemptat, reprimint durament tota manifestació de pau i de condol dels pobles Turc i Kurd. Condemnem que les primeres detencions després de l’atemptat hagin estat paradoxalment les d’onze membres del HDP, i les mes que lamentables declaracions de l’alcalde d’Ankara (AKP) en relació a la suposada “provocació de l’HDP”.

Tanmateix, animem al jovent dels Països Catalans a participar de tots els moviments unitaris així com de les campanyes de boicot a productes turcs.

Les JERC condemnem l’atemptat a Ankara i la connivència del govern turc Les JERC condemnem l’atemptat a Ankara i la connivència del govern turc