Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

22.10
2010
Les JERC condemnen les detencions contra el jovent de l’esquerra independentista basca

Malauradament, em de tornar a fer referència a les actuacions de les forces policials i judicials de l’Estat Espanyol, en que avui al mati, han tornat a atemptar contra les llibertats i els drets del jovent independentista basc. Al llarg d’aquesta passada matinada les forces d’ocupació espanyoles han detingut a Euskal Herria i als Països Catalans 13 membres de l’esquerra independentista basca.

Entre els diferents detinguts, es troben membres de la direcció del moviment juvenil GazteHerria (entre els quals trobem el nom d’Ikoitz Arrese, cap visible del sindicat estudiantil Ikasle Abertzaleak), un fet que evidencia un cop més, els intents de l’Estat Espanyol per dinamitar tots els processos i esforços que s’estan duent a terme des de diferents sectors, organitzacions i partits polítics de l’esquerra independentista basca, per tal de trobar una sortida dialogada i pacífica al conflicte polític que viu Euskal Herria.

Com no pot ser d’una altre forma, des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) volem denunciar aquestes detencions premeditades, en que l’únic objectiu de les mateixes, és la repressió del jovent independentista basc i la criminalització del mateix. És per aquest motiu, que des de les JERC volem mostrar tot el nostre suport a les detingudes i detinguts, a les seves famílies i a les diferents organitzacions que s’han vist vinculades en tot aquest procés.

Per altra banda, veiem amb preocupació la resposta per part de l’Estat Espanyol als darrers moviments de l’esquerra independentista basca, on per cada moviment en favor de la sortida pacífica i dialogada del conflicte polític basc per part de l’esquerra independentista, l’Estat Espanyol respon amb fets com detencions premeditades i tortures a les detingudes i detinguts.