Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

20.01
2010
Les JERC coneixen diferents moviments de masses colombians

La delegació independentista a Colòmbia ha realitzat una ronda de reunions amb diferents entitats per conèixer millor la realitat del conflicte que fa tants anys que s'allarga al país sud-americà.

 A primera hora del matí el Comité Executiu de les Juventuts Comunistes de Colòmbia, encapçalat pel seu portaveu Giovanni Libreros, ha explicat la seva visió sobre la situació colombiana actual. Durant la reunió s'ha fet un repàs històric de l'organització i el seu paper com a força política al país, a la vegada que s'ha analitzat amb profunditat les polítiques de l'administració de Uribe Vélez. Les JUCO formen part del Polo Democratico Alternativo i durant la trobada s'ha pogut intercanviar importants experiències organitzatives de partit i sobre els diferents models de relació amb els moviments socials.
 
Seguidament, el director del setmanari “Voz”, membre de la “Associación de Colombianos y Colombianas por la paz” i candidat del Polo Democratico a la càmera de representants per Bogotà, Carlos Lozano, ha rebut a la delegació a la redacció del diari del Partit Comunista de Colòmbia. S'ha pogut conèixer l'evolució del diari des de ser una eina d'informació del Partit Comunista a ser un mitjà de comunicació obert i que segueix els estandars periodístics.
 
Els company i companyes de les JERC han mantingut una reunió molt interessant amb l'associació ANDES “Asamblea Nacional de Estudiantes de Secundaria” on mitjançant l'intercanvi d'experiències de lluita s'ha pogut fer una comparativa dels dos països, que tot i les seves realitats de context diferenciades, ha resultat enriquidors per a les dues organitzacions. El sindicat de secundària treballa sobretot per a la normalització de l'objecció de consciència i les reivindicacions lligades als Drets Humans, així com la lluita per un sistema educatiu de qualitat. La seva tasca acostuma a ser coordinada amb el sindicat dels i les mestres i les organitzacions nacionals en defensa dels drets humans. Les JERC s'han compromès a fer-lis arribar el Pla de dones i de fer nexe internacional al continent europeu.
 
Finalment, la delegació ha tingut la oportunitat de conèixer l'organització ADE “Asociación Distrital de Educadores”, un sindicat de mestres referent i majoritari a Colòmbia. Les companyes colombianes, Mayra Ortiz i Jamile Garzón han posat en situació al sistema educatiu del país i les relacions laborals del col·lectiu gremial. S'ha destacat el tractament diferenciat del sistema en els territoris indígenes i la delegació ha pogut donat a conèixer diferents experiències de la societat civil catalana educativa.