Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

02.12
2008
LES JERC CONEIXEN LA SITUACIÓ COLOMBIANA

Aquest passat cap de setmana, en el marc de l'escola nacional de formació de les JERC, la secretaria de relacions internacionals, conjuntament amb la comissió de política internacional de les JERC, van organitzar una xerrada sobre la situació actual a Colòmbia. Aquesta va comptar amb la presència de Juan Carlos Villamizar, representant del Polo Democrático Alternativo de Colòmbia i exiliat polític.

Durant la xerrada es va tractar l'actual persecució política que pateixen els membres d'aquest partit per part del govern d'Uribe que ha instaurat un terrorisme d'estat per reprimir tot moviment polític que posi en qüestió la seva obra de govern i la seva ideologia. L'exili polític o fins i tot la mort és un dels riscos als quals està sotmesa l'esquerra colombiana que participa en política.

La lluita pels drets civils i polítics a Colómbia va rebre tot el suport de les JERC. Milers de pressos polítics es troben avui dia a les pressons colombianes on els hi són vulnerats els drets humans més bàsics i, mentrestant, la comunitat internacional i el govern espanyol resten silenciosos davant de les violacions del govern d'Uribe.