Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

02.09
2013
Les JERC contra la violència, la repressió i el conflicte armat a Síria

Les Joventuts d'Esquerra Republicana condemnem a tots aquells que estan fent patir el poble sirià, vulnerant els drets humans dels habitants del país i posant per davant els seus interessos personals. Les JERC apostem per intentar trobar una sortida pacífica al conflicte sirià preservant i apostant pel diàleg i les persones.

El conflicte a Síria sembla que no té final, fa més de dos anys que dura i el patiment del poble sirià ve de llarg. Ja són gairebé 100.000 les persones que han mort, dos milions els refugiats i quasi 4 milions de desplaçats interns. Un conflicte de grans dimensions si tenim en compte que Síria és un país amb 20 milions d'habitants.

El cas de Síria no és gens senzill, en l'actualitat hi ha una confrontació d’interessos d’elevada complexitat entre els diversos actors que afecta directament al poble sirià. D’altra banda també cal tenir en compte els interessos de les potències exteriors que estan prenent partit en el conflicte per extreure’n un benefici econòmic, geoestratègic o religiós de forma imperialista. Sembla ser que cap d’aquest agents s’està adonant que per davant de tot hi ha les persones, la seva seguretat i sobretot el respecte dels drets humans.

Així doncs, el jovent independentista apostem per les vies diplomàtiques enlloc dels atacs militars i condemnem tots aquells països i organitzacions internacionals que han col•laborat en engrandir el conflicte per interessos propis, així com tots aquells països occidentals que s'estan lucrant amb aquesta guerra i amb el comerç d'armes internacional, com l'estat espanyol i francès que col•laboren en la provisió d'armes a Síria.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana també volem recriminar el paper de les grans potències com els Estats Units, França o el Regne Unit així com d’altres països de l’Orient Mitjà com Qatar o l’Aràbia Saudí, que estan alimentant aquesta guerra pels seus interessos concrets. Per evitar intensificar els conflictes nacionals, les JERC defensem l'eradicació del comerç internacional d'armes i la posada en funcionament d'una vegada per totes dels tractats internacionals existents.

Les joventuts republicanes volem enviar tot el nostre suport a totes les víctimes i persones afectades per aquesta guerra i demanem a totes les potències internacionals que tinguin en compte tots aquests afectats, que no prenguin partit en el conflicte de manera violenta per no intensificar-lo i que apostin per el diàleg i les vies diplomàtiques.

img img