Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

13.02
2011
Les JERC davant la creació de SORTU

Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) veiem amb bons ulls la creació de Sortu, el nou partit de l’Esquerra Abertzale. Les JERC creiem amb fermesa que aquest moviment és un pas més cap al procés de pau.

A Rubalcaba, se li han acabat les excuses, Sortu ha reiterat en diverses ocasions, la ruptura amb el passat i " el rebuig a tota violència, inclosa i sobretot la d'ETA". Tanmateix, el govern espanyol, ja ha posat en marxa la maquinària judicial en contra del partit abertzale per tal de dinamitar tota aspiració a poder-se presentar als propers comicis municipals. Les JERC, com a jovent independentista i socialista català, denunciem com ja hem denunciat desenes de vegades, la voluntat de la maquinaria repressiva espanyolista de deixar sense veu ni vot a centenars de milers de bascos.

En la mateixa línia, les JERC veiem amb incomprensió com sectors, especialment de la caverna espnyolista, instigats per el PP, desacrediten aquest pas cap a la pau. Altrament, creiem que hi ha certs sectors reaccionàris a qui no els interessa que avanci el procés de pau, ja que podríen perdre un cert nombre de diputats i de quotes de poder.

Finalment, el jovent independentista reclamem al govern espanyol un pas endavant. Creiem que després d’aquest pas de l’esquerra abertzale, ara és el govern qui ha de moure fitxa. No hem d’oblidar que el conflicte basc és un conflicte polític, i per tant, la seva solució només pot ser política.
Una abraçada solidària i fraternal per als companys del País Basc que han apostat per la pau.

Sortu Sortu Sortu Sortu