Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

06.02
2015
Les JERC diem NO al TTIP

Les Joventuts d’Esquerra Republicana ens oposem al tractat de lliure comerç entre els EUA i la UE, conegut com a TTIP, i denunciem el procés opac que s’ha seguit per tal d’elaborar aquest tractat que ha estat mancat en tot moment de transparència, enlloc d'estar al servei de la ciutadania i proveir-la d'informació clara.

Les JERC rebutgem la creació dels tribunals ISDS que seran uns tribunals totalment arbitraris per tal de solucionar conflictes entre empreses i estats i que només beneficiaran a grans empreses i multinacionals. Malgrat que algunes veus proclamen que el TTIP pot comportar certs avantatges al comerç internacional, creiem que aquests no són uns avantatges clars ni certs, ja que no es coneixen les conseqüències i hi ha estudis que els posen en dubte. Per sobre de tot, no representen el model de proximitat que defesa la nostra organització.

Les joventuts republicanes també ens oposem a aquest tractat, l’homogeneïtzació que es vol dur a terme entre les lleis Europees i les dels EUA, representen una amenaça vers la qualitat dels productes que es comercialitzaran a Europa, la salut dels consumidors, el medi ambient i els drets laborals. Una amenaça que pot comportar conseqüències molt negatives i que, sobretot, perjudicarà al sector agrari europeu.

Per tots aquest motius, entre d'altres, les JERC ens oposem totalment al TTIP i exigim que si en algun moment s'arriba a un acord, aquest tractat sigui referendat qui que sigui la ciutadania qui prengui la decisió final, és sobre els pobles d'Europa on recau la sobirania.

No al TTIP No al TTIP