Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

30.03
2017
Les JERC donem suport a l'organització d’un segon referèndum d’independència a Escòcia

Les JERC donem suport al mandat democratic sorgit del Parlament Escocès per demanar al govern, encapçalat per Nicola Sturgeon, l'organització d’un segon referèndum d’independència. Aquest es duria a terme entre la tardor del 2018 i la primavera del 2019. Ha estat aprovat per la majoria absoluta formada per l’SNP i els Verds.

El passat 2014, els escocesos van fer un referèndum d’independència, amb la participació més alta en una elecció o referèndum al Regne Unit des de la introducció del sufragi universal, amb un 84,6%.
 
En aquest referèndum, un dels arguments principals dels partits (i mitjans de comunicació) unionistes va ser que Escòcia sortiria de la Unió Europea i d’altres institucions internacionals si assolia la independència. El resultat al referèndum va ser un 55,3% pel ‘No’ a la independència davant el 44,7% a favor del ‘Sí’.
 
Avui, tres anys després, els escocesos veuen com sortiran de la Unió Europea, tot i haver votat a favor de romandre-hi en el referèndum del Brexit celebrat el juny de 2016. A més a més, David Cameron (aleshores Primer Ministre del Regne Unit i del Partit Conservador) va prometre més poders i autogovern a Escòcia i cap d’aquestes promeses s’ha complert.
 
Escocesos, teniu tot el nostre suport i els millors desitjos per aquest referèndum i pel vostre futur. Totes les nacions tenen dret a decidir el seu propi futur, i només si fem front conjuntament vencerem.
 
Alba gu bràth!

Les JERC donem suport al'organització d’un segon referèndum d’independència a Escòcia Les JERC donem suport al'organització d’un segon referèndum d’independència a Escòcia