Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

08.02
2013
Les JERC donem suport als 23 joves jutjats a Rabat

Les JERC mostrem el nostre suport als 23 joves que avui son jutjats en un consell de guerra a Rabat per participar a la revolució pacífica de "Gdem Izik"

L'any 2010 va començar la revolta més gran del poble Sahrauí dels darrers anys quan milers de persones van acampar a les afores de la capital dels territoris ocupats Al Aaiun. Reclamaven un seguit de drets socials que el govern colon marroquí els hi negava per ser Sahrauís. Aquesta mobilització va acabar amb la construcció del campament de la dignitat (Gdem Izik) on van resistir tot i el setge de la policia i l'exèrcit marroquins.

El desallotjament del campament va acabar amb morts, desapareguts i detinguts. D'aquests detinguts, avui seran jutjats 23 joves que van participar en la resistència del campament. Sense cap mena de garantia de justícia. També denunciem que aquest procediment s'havia d'haver realitzat anteriorment amb la presència d'observadors internacionals, però el govern marroquí, l'ha anat retardant per garantir-ne l'absència.

Les JERC, ens unim a les reclamacions del Parlament Europeu demanant la llibertat dels presos polítics. També reclamem una solució justa i definitiva del conflicte Sahrauí, que no pot passar per cap altre opció que per l'abandonament de les zones ocupades pel govern marroquí i el retorn dels territoris als seus propietaris, el poble Sahrauí.

bandera saharaui bandera saharaui bandera saharaui bandera saharaui