Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

11.12
2008
LES JERC ES REUNEIXEN AMB GERRY ADAMS PER ENFORTIR ELS LLIGAMS AMB EL REPUBLICANISME IRLANDÈS

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) van reunir-se aquest cap de setmana passat a Cork (República d’Irlanda) amb el president del Sinn Féin, Gerry Adams, per enfortir els lligams del jovent independentista català amb el republicanisme irlandès. En la reunió, les dues parts van exposar la situació política a cadascun dels dos països i van posar èmfasi en la situació del jovent català i irlandès a causa de la crisi econòmica. Tant els representants de les JERC com Gerry Adams van mostrar la seva preocupació per la situació dels joves a tots dos països a conseqüència de la crisi del sistema neoliberal i van parlar de solucions a les problemàtiques que ja s’estan agreujant, com l’augment de l’atur i la precarietat laboral que coincideixen amb els problemes latents com la formació o l’habitatge.

La delegació catalana estava formada per Marc Puig, secretari de Relacions Internacionals, i per Ricard Sànchez, membre de la Sectorial de Política Internacional. La trobada va tenir lloc en motiu Congrés de la branca juvenil del Sinn Féin, l’Ógra Shinn Féin, on Barry McColgan va ser reelegit líder de l’organització.

La trobada va concloure amb l’entrega d’una estelada per part de la delegació catalana de les JERC al president del Sinn Féin, Gerry Adams, qui va mostrar el seu interès per què els dos moviments continuïn treballant conjuntament per una Europa de pobles lliures i societats justes.