Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

23.02
2011
LES JERC ES REUNEIXEN AMB LES JOVENTUTS DEL PT

La delegació de les JERC al Brasil s'ha reunit amb les Joventuts del Partido dos Trabalhadores

La delegació de les JERC a Brasil s'ha reunit amb representants de les Joventuts del PT (Partido dos Trabalhadores) tant al Congrés dels Diputats com a la seu del Partit a Brasília.

Aquesta trobada ha servit per conèixer com s’estructura l‘organització, els principals eixos de treball així com les seves actuacions i reptes des del govern federal. Ha estat especialment interessant en un moment com l'actual, després de les darreres eleccions de 2010, on per primera vegada en la història brasilera una dona, Dilma Roussef, assumia la presidència del país. Les JERC celebrem que aquest pas endavant vagi acompanyat d’una voluntat política real d’encaminar la política a ser l’eina de totes i tots, destacant que avui el 30% d’alts càrrecs del Govern els han assumit dones. No podem oblidar que el primer gran repte que li va tocar assumir a l’actual Presidenta, així com a tot el PT, va ser presentar-se a aquestes eleccions com a relleu de l'expresident Luiz Inácio Lula da Silva.

En la reunió també es va aprofitar per aprofundir en les preocupacions i els reptes que compartim la joventut catalana i brasilera, amb unes solucions que en ambdós casos han de passar per un major empoderament del jovent, obrint nous processos i espais participatius, dotant-los de polítiques públiques transversals i potents, garantint que l’emancipació de les persones joves sigui una prioritat. Posteriorment, també vam poder comptar amb la presència de Gabriel Medina, l'actual president del Conselho Nacional de Juventude (CONJUVE) amb qui es va aprofundir en aquest àmbit fent especial èmfasi en el paper de la les organitzacions juvenils en tot el procés.

Les dues organitzacions van aprofitar per posar en comú la valoració sobre el paper de les esquerres a nivell internacional i molt especialment a l'Amèrica Llatina i Europa. Malgrat la situació de crisi multi nivell es va compartir que el moment és d’oportunitat si es treballen alternatives, si es comparteix i es col•labora en xarxa per construir aquest altre món des de l’esquerra que sabem possible. En aquest coincidíem en el paper indispensable que cal que hi jugui el jovent.

JERC i PT JERC i PT JERC i PT JERC i PT