Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

12.12
2008
LES JERC ES SOLIDARITZEN AMB LA LLUITA SAHARAUÍ

Aquest passat dimecres 10 de desembre, coincidint amb el dia internacional pels Drets Humans, les Joventuts d’Esquerra Republicana es van concentrar davant el consulta marroquí de la ciutat de Barcelona en protesta pels assassinats de dos joves saharauís i diversos més greument ferits.

Davant de la brutal i indiscriminada repressió contra la població civil indefensa, en particular cap als joves estudiants saharauís a les universitats marroquís, que només reivindiquen en manifestacions pacífiques el respecte dels seus drets i la llibertat d’expressió i manifestació, així com el rebuig de més de 33 anys d’ocupació militar marroquí, de violació dels drets humans i del robatori de les riqueses naturals, les JERC es solidaritzen amb el moviment saharauí i les seves demandes i exigeixen al govern espanyol:

1. Que deixi de ser còmplice d’aquesta repressió per més temps i cessi qualsevol ajuda o acord econòmic per la seva part i de la UE, mentre existeixi aquesta greu situació de violació dels Drets Humans.
2. Que cesi la venda de qualsevol material militar a un país com Marroc que no respecta els Drets Humans més elementals.
3. Que exigeixi que s’alliberin tots els presos polítics, cessin les tortures i s’anulin els judicis que se celebren sense cap tipus de garantia processal, s’aixequi l’estat se setge imposat als territoris ocupats i es permeti el lliure accés d’una Comissió Internacional d’observadors i dels diferents mitjans de comunicació.
4. Que assumeixi la seva responsabilitat històrica sense més excuses i no miri cap a un altre costat, pressioni al govern marroquí per tal que cesi la brutal repressió, evitant el dolor i el sofriment a un poble que només demana llibertat i justícia i que diu proa a tants anys d’abandonaments, falses promeses i resolucions internacionals incomplertes.

Finalment, també es demana a la Missió de les Nacions Unides per al referèndum del Sàhara Occidental (MINURSO) que exerceixi el seu paper de garant de la legalitat internacional al Sàhara Occidental i en defensa de la llibertat del Poble Saharauí, complint el manament de Nacions Unides.